Lisatud: 24. november 2005

Prindi rss

Uudised

24Nov2005 Pressiteade Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliidult

Nõukogu liikmed, kuulates PRIA peadirektori Mati Kermase selgitusi, jõudsid seisukohale, et tegemist on inimliku eksitusega, mis võib juhtuda meie kõigiga. EPTK juhatuse esimehe Üllas Hundi sõnul tuleb PRIA vabandused vastu võtta, sest keegi meist pole eksimatu ja kahetsusväärsesse inimlikku eksitusse tuleb mõistvalt suhtuda.

EPTK nõukogu kutsub kõiki põllumehi üles enamsaadud toetus tagastama väljapakutud maksegraafikute alusel.

Mati Kermase sõnul on võimalik põllumeestel, kes on enamsaadud toetuseraha kiiresti investeerinud, sõlmida PRIAga erikokkuleppeid tagasimakse tähtaegade suhtes.

EPTK nõukogu liikme, Jõgeva Tootjate Liidu esimehe Urmas Ingveri sõnul käsitlevad Jõgevamaa põllumehed seda raha kui PRIA poolt saadud tasuta intressita krediiti. “Jõgevamaa põllumehed maksavad selle kindlasti PRIA-le tagasi, olen kindel, et seda teevad ka teiste maakondade põllumehed”, ütles Ingver.

PRIA-le tehti nõukogu poolt ettepanek täiustada arvutiprogrammi, et juba järgmisel aastal oleks maksete selgituses ära toodud loomade arv loomagrupiti ja ühikumäär.

Tänavuse veise ja piimalehma kasvatamise toetuse menetlemise käigus tegi PRIA vea, mistõttu said osa taotlusalustest loomadest toetust suurema ühikumäära järgi. 2500 veisekasvatajale arvestati ja maksti välja toetust rohkem, kui neil oli õigus saada ca 10 milj kr, toetust maksti kokku 6918 loomapidajale182,5 milj krooni.

Jaan Sõrra,

EPTK pressiesindaja,

Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees

Uudised

Septembris ja oktoobris külastavad PRIAt kui ELi toetusi vahendavat makseagentuuri kokku neljal korral Euroopa Komisjoni ja Euroopa Kontrollikoja audiitorid, et selgitada, kuidas on Eestis korraldatud põllumajandustoetuste haldamine ning Euroopa Liidu finantshuvide kaitse.

Kõik uudised »

Liitu meie infokirjaga!