Lisatud: 16. september 2011

Viimati muudetud: 24. oktoober 2011

A A A
Prindi rss

Uudised

16Sep2011 Pühapäeval selguvad aasta parim mahetootja ja mahetoode

Pühapäeval, 18. septembril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäev, kus kuulutatakse välja „Parim mahetootja 2011“ ja „Parim mahetoode 2011“ ning valitakse külastajate lemmik mahetoode.

“Konkurssidega soovime ühelt poolt tunnustada tootjaid, kes panustavad mahetoidu tootmissesse ning teisalt tarbijaid, kes oskavad väärtustada puhast toitu,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Seederi sõnul on ülimalt positiivne tõdeda, et eestlased on muutunud teadlikumaks ja seeläbi ka nõudlikumaks ning teevad oma tarbimisvalikuid tervisliku puhta toidu kasuks.

Parima tootja ja toote valis välja erialaspetsialistidest koosnev žürii. Toodete hindamine toimus Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul. Tootjakonkursile kandideeris 10 mahetootjat üle Eesti, tootekonkursile esitati 29 toodet 14-lt ettevõttelt.

Konkursid korraldas põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Võitjate välja kuulutamine toimub pühapäeval kell 14.00 Kolu kõrtsi ees.

Uudised

Mahekonkursside parimad on selgunud. Eesti aasta parim mahetootja on Tammejuure Mahetalu. Aasta parim mahetoode on Kasekunst OÜ tume kasesiirup. Täna Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks Mätiku Talumeierei OÜ küpsetusjuustu.

Kõik uudised »

Liitu meie postiloendiga!

* kohustuslikud väljad
struktuur Hinnakataloog kaart2

Põllumassiivide veebikaart

Arvamuse bänner bronn-vaike Infokeskus