Lisatud: 24. september 2015

Viimati muudetud: 24. oktoober 2011

A A A
Prindi rss

Uudised

24Sep2015 EESTI TOIDU KUU: Üle 100 restorani ja toidukoha tähistavad Eesti toidu kuud

Üle 100 restorani ja toidukoha tähistavad Eesti toidu kuud ning on võtnud oma menüüs tähelepanu alla kohaliku tooraine.

„Toidukultuuri arendamisel on restoranidel trende suunav roll ja kohaliku tooraine väärtustamine aitab kaasa ka selle väärtustamisele koduköökides,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Septembris on kohaliku tooraine tõstnud aukohale ligi 40 tipprestorani ja ligi 70 maaturismiettevõtet ning söögikohta maapiirkondades.“

Eesti toidu kuu raames toimub restoranides ja toidukohtades neli temaatilist programmi.

  • „Armastusega tehtud Eesti toit“

Üle 30 tipprestorani peakoka said inspiratsiooni kohalikust toorainest ja lõid sellest Eesti toidu kuu auks eriroa. Programm toimub koostöös Eesti Restoranide Liiduga. Vaata ka http://eestitoit.ee/et/kategooriad/ma-armastan-eesti-toitu

FOTOD: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153310050039965.1073741843.345536564964&type=3

 

  • „Südamega tehtud Eesti maitsed“ 

Ligi 70 maaturismiettevõtet ja söögikohta üle Eesti panid kokku kohalikust toorainest ja kohalikel traditsioonidel põhinevad eripakkumised, mida serveeritakse vaid toidukuu vältel. Programm toimub koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism. Vaata ka www.toidutee.ee

FOTOD: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153291124139965.1073741838.345536564964&type=3

 

  • „Mahetoit Eesti restoranides“

Kümme tipprestorani pakuvad Eesti toidu kuu raames oma menüüs roogasid, mille komponentideks on Eestis kasvatatud mahetoiduained. Igal restoranil on mahetootjast partner, kelle toodangut roogade tegemisel kasutatakse. Ühel päeval septembris läheb iga restoran oma partnerist tootjale külla ning restorani kokk teeb süüa tema toorainetest seal, kus neid kasvatatakse. Talud on sellel päeval avatud külalistele. Programmi korraldab MTÜ Eesti Maitsed. Vaata ka  http://www.eestimaitsed.com/est/eesti/count-2/aid-402/-Kokad-mahetaludes#article-0

 

  • „Veiselihameister 2015“

15 tipprestorani võtab Eesti toidu kuul menüüsse kaks rooga erinevatest Eesti veiseliha lõigetest. Kõik road hinnatakse žürii poolt ja selle tulemusena kuulutatakse välja Veiselihameister 2015. Veiselihameister on jätkuks eelmisel aastal toimunud veiselihakuule. Programmi korraldab MTÜ Eesti Maitsed. Vaata ka

http://www.eestimaitsed.com/est/eesti/count-1/aid-404/Kes-on-Veiselihamiester-#article-0

 

 

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi (www.eestitoit.ee) ja kuu juhtmõtteks on „Ma armastan Eesti toitu“. Kahe esimese nädalaga on Eesti toidu kuu programmi kuuluvaid sündmusi külastanud üle 20 000 inimese.

Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee ning Facebooki sündmuse lehel.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.

 

bronn-vaike Arvamuse bänner Infokeskus