Lisatud: 22. jaanuar 2013

Viimati muudetud: 22. jaanuar 2013

A A A
Prindi rss

Uudised

22Jan2013 Berliinis tutvustati 20 eesti maitset

Täna tutvustati Berliinis Rahvusvahelise Rohelise Nädala (Grüne Woche) raames 20 eesti maitset – erinevaid suupisteid ja jooke Eestile traditsioonilistest  toorainetest. 

20 eesti toidu maitse tutvustamisega tähistas Eesti oma 20. osalemiskorda Grüne Wochel ning juhatas sisse messi järgmiseks partnerriigiks saamise 2014. aastal. 

“Järgmise Grüne Woche partnerriigina on Eestil suurepärane võimalus end Saksamaal tutvustada,” ütles üritusel osalejaid tervitanud Eesti suursaadik Saksamaal Kaja Tael. “Meil on Põhja-Euroopas edukas euromajandus, sakslaste jaoks väga huvitavad maaturismi võimalused ning meie toit pärineb puhtast loodusest,” rääkis Tael. 

Eestipäraseid põdraampse valmistas eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektori Kaul Nurmi juhendamisel Euroopa põllumeeste katusorganisatsiooni COPA president Gerd Sonnleitner. “Eesti on väga kaunis maa koos oma metsade, mitmekesise looduse, suurepärase toidu ja kaasaegse põllumajandusega,” rääkis Sonnleitner. “Eesti toiduained on väga kõrge kvaliteediga – see on see, mide te peate ka Saksamaal näitama.” 

Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm rõhutas esitlusel, et eestlaste olulisim toiduaine on leib. “Kui leib on laual, siis on kõik olemas – leiva peal võib midagi olla, aga leib peab olema,” ütles Nurm. 

 

20 eesti maitsena esitleti: 

1.       Vürtsikilu rukkileival vutimunaga 

2.       Räimerull hakitud sibula ja rukkileiva õhikuga 

3.       Koha tarrendis mädarõikavahuga 

4.       Praetud räimefilee koduses marinaadis 

5.       Narva silmud meesinepiga 

6.       Mini põdraamps koorikleiva vahel 

7.       Kukeseenepirukas 

8.       Peekoni-sibula minipirukas 

9.       Grillvorstiamps kange sinepiga 

10.     Toorsuitsu põdrafilee pohlamoosiga

11.     Lepasuitsu juust vürtsika mustsõstramoosiga 

12.     Kohupiimakook jõhvika toorpüreega

13.     Kamavaht astelpajumarmelaadi ja riivleivaga 

14.     Kohukesed jõhvikalisandiga

15.     Kommid „Nostalgia”

16.     Värskelt pressitud õunamahl 

17.     Naturaalselt kääritatud kali 

18.     Hele õlu 

19.     Mahe rukkiviin 

20.     Vana Tallinn liköör

Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse 1926. aastast alates. Eksponendid kasutavad kokku umbes 115 000 m2 messipinda ning messi külastab kümne päeva jooksul üle 400 000 inimese, sh üle 4000 ajakirjaniku. Tänavu on esindatud ca 1630 eksponenti 67 riigist ning messi partnerriik on Holland. Vaata lisaks www.gruenewoche.de.

Eesti on olnud Grüne Wochel esindatud oma stendiga alates 1993. aastast. Stendi ja 20 eesti maitse esitluse korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

 

Vaata fotosid 20 eesti maitse tutvustamisest 

Vaata fotosid partnerriigi lepingu allkirjastamistest ja messi esimesest päevast 

Uudised

Maaeluministeerium andis Riigikogu maaelukomisjoni istungil ülevaate põua mõjudest ning erinevatest lahendustest, mida nii Eestis kui ka mujal Euroopa Liidu liikmesriikides on põllumeeste olukorra leevendamiseks kasutatud.

Kõik uudised »

Liitu meie postiloendiga!

* kohustuslikud väljad
struktuur Hinnakataloog kaart2

Põllumassiivide veebikaart

Infokeskus Arvamuse bänner bronn-vaike