Avamisteadaanne sealiha eraladustamise kohta

Vastavalt Euroopa Komisjoni määruse (EÜ) nr 1267/2007 on Eestis alates 29. oktoobrist avatud sealiha eraladustamine.

Sealiha eraladustuslepinguid sõlmitakse PRIA ja füüsiliste või juriidiliste isikute vahel:

1)      kes on tegutsenud liha- ja loomakasvatussektoris vähemalt 12 kuud ja on ametlikult ettevõtjana registreeritud mõnes liikmesriigis;

2)      kellel on ühenduses nõuetekohased hoidlad liha ladustamiseks.

Eraladustusabi võib anda üksnes värskele, veatu ja standardse turukvaliteediga liha eest, mis pärineb loomadelt, keda on kasvatatud ühenduses vähemalt kaks eelnevat kuud ja kes on tapetud mitte enam kui kümme päeva enne päeva, mil määratakse värske või jahutatud toote netokaal.

 Liha tuleb lattu paigutada värskena ja ladustada külmunult. Lattupaigutamine tuleb lõpetada hiljemalt 28 päeva pärast lepingu sõlmimise kuupäeva.

Komisjoni määruse 1267/2007 Lisas on toodete loetelu ja asjakohased summad: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/et/oj/2007/l_283/l_28320071027et00530054.pdf

 Õigusaktid:

Komisjoni määrus, nr 3444/1990, mis sätestab sealiha eraladustusabi andmise üksikasjalikud eeskirjad

 Põllumajandusministri määrus nr 42, Põllumajandustoodete eraladustamise täpsem kord, nõuded hoiu- ja säilitusruumide kohta, milles eraladustatavaid põllumajandustooteid hoitakse, ning pakkumise ja eraladustamislepingu sõlmimise taotluse vorm.

Tagasi
Liitu infokirja listiga

Hinnakataloog struktuur kaart2

Põllumassiivide veebikaart

bronn-vaike Arvamuse bänner Infokeskus